Bliv Klimafamilie i Rudersdal
Klimasekretaritat i Rudersdal Kommune søger netop nu 10 forskellige slags husstande, som vil have hjælp til at leve mere klimavenligt og som er indstillet på at dele erfaringerne med andre.
Vil du være med i et forløb hvor du får hjælp fra eksperter til at afprøve nye klimavenlige vaner i hverdagen. Du vælger selv, hvilke vaner I ønsker at fokusere på og indsatserne og vaneændringerne kommer hovedsageligt til at skulle foregå hjemme hos dig selv.
Eksperterne vil i starten af projektet vejlede jer ud fra jeres ønsker, og gennem projektet vil du/I kunne deltage i sparringsmøder og har adgang til en database, som viser effekten af jeres indsatser.
Hvem kan blive en klimafamilie?
Den vigtigste forudsætning er, at du/I ønsker hjælp til at komme i gang med at leve mere klimavenligt i hverdagen.
Klimasekretariatet søger både dig der bor alene, dig der bor med en partner med eller uden børn og jer der nyder livets otium.
Sådan ansøger du
For at ansøge om at blive klimafamilie skal du skrive en mail til projektleder Marie Aarup på
Hvorfor ønsker du og din familie/husstand hjælp til at leve mere klimavenligt? Hvad håber du at få ud af din/jeres deltagelse? Hvordan bor du og hvem bor ellers i din husstand? (f.eks. bor i hus til leje, eller ejer et rækkehus + alder og antal i husstanden) Beskriv kort dine vaner, som du ser dem i dag.
Eksempler på hvad I kunne få hjælp til:
Indkøb og madlavning: Skal I leve af kålsalat for at være klimavenlige, eller hvordan kan en klimavenlig hverdagsmad(plan) se ud, hvis man ser på jeres behov og gransker data? Har I brug for hjælp til mindre madspild? Har I brug for overblik over hvad der er mest klimavenligt at købe ind?
Forbrug: Hvordan kan få ændringer gøre meget for at jeres forbrug bliver mere klimavenligt? Er der hjælp at hente til at mindske jeres forbrug? Kan det være overskueligt i hverdagen og hvordan?
Energi og varmeforbrug i hjemmet: Kan I spare energi og dermed også penge med nogle få vaneændringer? Har I svært ved at gennemskue om det er varmepumpe eller fjernvarme eller noget tredje eller fjerde, der reelt giver jer grøn energi uden at ruinere jer? Har I tænkt på om solceller på taget er noget for jer? Men hvordan er det nu lige med regler og fradrag og tilskud osv.?
Transportvaner: Hvor stor en forskel ville det gøre, hvis alle eller dele af husstanden brugte kollektiv trafik eller tog jernhesten hele eller dele af ugen? Mangler I overblik over de alternative transportmuligheder til bilen? Har I overvejet samkørsel og hvordan fungerer det egentligt?
Det skal du være opmærksom på, før du ansøger:
I løbet af de 6 måneder projektet varer (april 2024 til oktober 2024), vil du/I skulle gennemføre 3 små opgaver, som vil blive sendt til dig og din husstand på SMS. Alle klimafamilier der udvælges, inviteres desuden til 4 fysiske møder, hvor der blandt andet er inviteret eksperter eller foregår sparring. Møderne ligger følgende datoer:
Opstartsmøde - torsdag d. 25.04 - kl. 18.30 - 20.00
Sparring - lørdag d. 01.06 - kl. 10 - 13
Sparring - lørdag d. 07.09 - kl. 10 - 13
Afsluttende møde - onsdag d. 30.10. kl. 17 - 20.
Dine oplevelser og erfaringer tjener som inspiration for dine medborgere.
Del dine erfaringer De erfaringer du gør dig under projektet, kommer til at fungere som inspiration for dine medborgere og skal gøre kommunen klogere på hvordan vi understøtter en mere klimavenlig hverdag for Rudersdal borgere. For at være med, skal du derfor være indstillet på, at du både selv skal dokumentere dine oplevelser og tanker undervejs og du (og din familie) er OK med, at der laves f.eks. små videoer og cases på baggrund af jeres erfaringer og læring. - Både under projektet og efter vil vi bruge materialet til at inspirere dine medborgere.
Del dine erfaringer i omstillingsnetværket
Frivililgcentret inviterer klimafamilierne med i det nye omstillingsnetværk, hvor foreninger og grupper deler erfaringer med den grønne omstilling.
10 husstande
Kommunen søger op mod 10 hustande. Ved for stor interesse, udvælger vi husstande, så vi opnår en bred sammensætning af typer af familier/husstand (alder, m/u børn, geografi, ejer/lejer, hus/lejlighed).
Kontakt
Du er velkommen til at kontakte projektleder Marie Aarup pr. mail eller telefon. Tlf. 46 11 24 04, mail:
Se også
Seneste nyheder