Skip to main content

Både unge og voksne med angst og depression kan nu få hjælp online


     angst eller depression banner

Frivilligcenter Rudersdal og SIND Rudersdal åbner frem til sommerferien 2020 op for, at både unge og voksne med angst og depression kan få hjælp via webkurset LÆR AT TACKLE angst og depression – online. Det sker i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning og med støtte fra den A. P. Møllerske Støttefond og TrygFonden.

Mange, der i forvejen lider af angst og depression, er ekstra påvirket af følgerne af Corona-pandemien.

Bekymringer, tankemylder og ensomhed fylder for mange mere end ellers, og ens situation kan i det hele taget føles meget vanskelig. Derfor glæder det Frivilligcenter Rudersdal at kunne fortælle, at man i samarbejde med SIND Rudersdal og Komiteen for Sundhedsoplysning åbner op for, at både voksne og unge ned til 15 år kan tilbydes deltagelse på kurset LÆR AT TACKLE angst og depression i en onlineversion.

Centerleder Lisbeth Eckhardt-Hansen siger:

  • Der er stort behov for fællesskab i disse dage, hvor det meste af foreningslivet er sat på pause som følge af Corona-epidimien og mange har det ekstra svært under nedlukningen. Derfor er vi også glade for at udbyde gratis kurser i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning. Vi har rigtigt gode erfaringer med LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende, og både unge og voksne har taget utroligt godt i mod kurset om angst og depression mange steder i landet.

Merete Elleboe fra SIND siger:

  • Der er flere af vores medlemmer, som kan opleve symptomer på angst og depression i disse dage. Nogle kan føle sig triste og mangle energi og interesse for det, de ellers er optaget af. Andre har problemer med at sove, er urolige og bekymrede eller har måske egentlige angstanfald. Kurset er naturligvis ikke terapi og kan ikke erstatte de tilbud, der er i psykiatrien, men det er en god mulighed for at give hjælp til selvhjælp, så man ikke lærer at leve med symptomerne, men får hjælp til at styrke egne ressourcer til at tackle angst og depression. 

Hjælp derhjemme – på afstand

Onlinekurset LÆR AT TACKLE angst og depression er udviklet til voksne, der af forskellige årsager ikke kan deltage på fysiske kurser. I stedet følges forløbet fra pc fra hjemmets trygge rammer. I forbindelse med Corona-situationen har Komiteen for Sundhedsoplysning samtidig tilrettet forløbet, så også unge mellem 15 og 25 år kan deltage i forløbet på deres egne hold.

Hvert onlinekursus løber over 6 uger og består af 6 moduler samt live-undervisning én gang om ugen. På livedelen introduceres kursisterne til en række emner, som de efterfølgende arbejder med på egen hånd. Desuden hjælper de hinanden med at løse fælles udfordringer via en chatfunktion. Kursisterne kan hverken se eller høre hinanden.

Løbende kursusopstart

Der er løbende kursusopstart. Borgere, som ønsker at deltage på et onlinekursus, bedes kontakte kursuskoordinator Lisbeth Eckahrdt-Hansen, Frivilligcenter Rudersdal på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Tilmeldte kursister bliver inviteret til en kort forsamtale på telefon forud for kurset. Samtalen gennemføres af frivillige fra SIND. Se en kort introduktion til kurset her.  

Fondenes støtte

Nogle af holdene til unge gennemføres med støtte fra den A. P. Møllerske Støttefond som en mindre del af et større projekt for unge med et samlet beløb på kr. 8.316.330.

Nogle af holdene til unge samt alle holdene til voksne gennemføres med støtte fra TrygFonden med et samlet beløb på kr. 330.600. TrygFonden har desuden tidligere støttet udviklingen af online-kurset til voksne.

 

For yderligere oplysninger kontaktes

Lisbeth Eckhardt-Hansen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Baggrund for LÆR AT TACKLE

LÆR AT TACKLE er evidensbaserede mestringskurser, som udbydes i 2 ud af 3 danske kommuner. Kurserne tager udgangspunkt i borgerens egen indsats og håndtering af sygdom, som har stor betydning for effekten af behandling og forebyggelse af tilbagefald. Derfor lærer kursisterne på kurset at anvende konkrete værktøjer til håndtering af udfordringer i hverdagen, så det bliver dem selv, der styrer sygdommen, og ikke omvendt.

LÆR AT TACKLE bygger på ligemandsprincippet, som skaber gensidig identifikation. Derfor har kursets instruktører selv kroniske eller langvarige helbredsproblemer.

Kurserne er et godt supplement til behandling, sygdomsspecifik rådgivning og undervisning, som varetages af sundhedsfagligt personale på fx sygehuse, i kommunalt regi og i privat praksis.

I Danmark består LÆR AT TACKLE af 5 kurser, der desuden er videreudviklet til bl.a. unge, udsatte, mennesker med dansk som andetsprog samt onlineversioner. Fagfolk kan læse mere her. 

LAT AD online unge pressefoto