Skip to main content

Kursus

Kursus

  • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: Første tirsdag i hver måned, kan du kan møde borgerrådgiver Michael Visbech Jonasen i Frivillighedscenteret.
  • Datoen for arrangementet: Første tirsdag i måneden

Frivillige foreninger og deres brugere får nu lettere adgang til Borgerrådgiver Michael Visbech Jonasen, der samarbejder med Frivilligcentret om at tilbyde ’Åben Borgerrådgivning’ i Frivilligcentret den første tirsdag i hver måned frem til sommerferien.

Første tirsdag i hver måned, kan du kan møde borgerrådgiver Michael Visbech Jonasen i Frivillighedscenteret i Kulturcenter Mariehøj i Holte. Det er ikke nødvendigt at bestille tid. Man kommer til i den rækkefølge, man møder op.

Borgerrådgiveren er et gratis tilbud til alle – borgere, organisationer og virksomheder – i Rudersdal Kommune. Borgerrådgiveren er ansat af kommunalbestyrelsen og uafhængig af forvaltningen, hvilket sikrer en uvildig sagsbehandling.

Borgerrådgiveren kan:

  • Hjælpe med at finde rundt i kommunens tilbud og afdelinger
  • Hjælpe med at genskabe dialogen mellem borger og forvaltning, hvis den er gået i hårdknude
  • Hjælpe med at forstå afgørelser og breve
  • Vejlede om borgerens rettigheder, når en sag bliver behandlet – fx om aktindsigt, partshøring mv.
  • Rådgive om klagemulighederne til andre instanser og evt. hjælpe med at klage
  • Hjælpe med at klage over sagsbehandlingen eller personalets optræden
  • Viderebringe borgernes forslag til forbedringer i sagsbehandlingen
  • Undersøge, om kommunens sagsbehandling er i overensstemmelse med forvaltningsretlige regler og god forvaltningsskik
  • Deltage i møde eller samtale som støtte for borgeren

Borgerrådgiveren glæder sig til at være til stede i Frivilligcentret.

Læs mere om borgerrådgiverfunktionen her: https://rudersdal.dk/borger/dit-moede-med-kommunen/borgerraadgivningen

Kontakt Michael Visbech Jonasen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Borgerrådgiver Michael 2025

Tid:   Første tirsdag i hver måned fra 10 – 15:  4. februar 2025, 4. marts, 1. april, 6. maj, 3. juni,  1. juli 2025

Sted: Frivilligcenter Rudersdal, Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246 A, Holte – Storm P

Rådgivning

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 301
  • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: Vil du blive klogere på hvordan vi som frivillige kan blive bedre til at hjælpe sårbare brugere ind i fællesskabet?

Vil du blive klogere på hvordan vi som frivillige kan blive bedre til at hjælpe sårbare brugere ind i fællesskabet? Temamødet giver dig indblik i hvordan du kan arbejde med brobygning som metode.

Tid og sted: Torsdag den 16. januar fra 16.30 – 18.00 Frivilligcenter Rudersdal, Øverødvej 246 A, Holte i lokale 202

Tilmeld dig gratis her

Brobygning handler om at støtte mennesker i at blive en del af et fællesskab, hvor de føler sig velkomne, værdifulde og har positive relationer til andre. Brobygning er værdifuldt for alle, som har brug for en ekstra håndsrækning, og især dem, der føler sig ensomme, på kanten af eller helt udenfor samfundets fællesskaber.

Gæsteunderviser Dannie Larsen fra FriSe, Frivilligcentre og Selvhjælp I Danmark præsenterer brobygning som metode og gennemgår de fire elementer: Kendskab, følgeskab, værtsskab og fællesskab.

FriSes brobygningsindsatser tager udgangspunkt i Social- og Boligstyrelsens brobygningsmodel, som siden er blevet tilrettet og udviklet i praksis.

Du får en præsentation af de fire brobygningselementer

  • Kendskab: Et samlet og tilgængeligt overblik som forudsætningen for, at vi finder det fællesskab, der bedst matcher den enkeltes ønsker, behov og ressourcer.
  • Følgeskab: Afklarende og motiverende samtaler, der støtter den enkeltes lyst til og mod på at deltage – og støtte på vejen hen til og ind i fællesskabet.
  • Værtsskab: Gode og trygge velkomster, der sikrer, at nye deltagere føler sig velkomne og lettere kan indgå i fællesskabet – uanset hvordan, de deltager i fællesskabet.
  • Fællesskab: Den enkeltes tilknytning til og mulighed for at indgå i fællesskabet på egne præmisser – og i et gensidigt, værdifuldt samvær med andre.

Undervejs taler vi om hvordan vi kan fremme et bredt samarbejde i Rudersdal, og hvilke foreninger og kommunale institutioner med organisationer eller personer, som kan spille en vigtig rolle i brobygningen. Det kan være foreninger, selvhjælpsgrupper, livscoaches, kommunale medarbejdere, læger m.m.

Målgruppe: Temamødet er for frivillige med brugerkontakt, gruppeledere, livscoaches og foreninger.

Fællesskab , Frivillige

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 813
  • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: Vil du vide mere om demenssygdomme, symptomer og kommunikation med demensramte? Og vil du gerne have konkrete redskaber til samværet med en, der har en demenssygdom? Så kom til gratis demenskursus tre eftermiddage i foråret. Første gang om demenssygdommen, anden gang om hverdagen og kommunikationen og tredje gang om jura. Der er tale om et samlet forløb, så det er en fordel at deltage alle dage.
  • Datoen for arrangementet: 12. marts, 26. marts, 9. april 2025

Gratis kursusforløb om demenssygdommen, hverdagens kommunikation og jura starter den 12. marts 2025 kl. 17 - 19

Vil du vide mere om demenssygdomme, symptomer og kommunikation med demensramte? Og vil du gerne have konkrete redskaber til samværet med en, der har en demenssygdom?

Så kom til gratis demenskursus tre eftermiddage i foråret. Første gang om demenssygdommen, anden gang om hverdagen og kommunikationen og tredje gang om jura. Der er tale om et samlet forløb, så det er en fordel at deltage alle dage.

Oplægsholder er demenskoordinator i Rudersdal Kommune, Rie Schou Undervejs er der mulighed for at stille spørgsmål og dele erfaringer.

Frivilligcentret deltager også, og fortæller om de tilbud, der findes i foreningslivet og muligheden for aflastning som pårørende.

Datoer: Den 12. marts, 26. marts og 9. april klokken 17 - 19 i lokale 202 Frivilligcenter Rudersdal, Storm P området, Øverødvej 246 A, 2840 Holte.

Tilmelding via NemTilmeld

Du kan også skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe på telefon 45 89 00 56 mandag - torsdag kl. 10 - 15.

Demens

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1061
  • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: Vi synger julen ind, klipper julestjerner og kommer i grangivelig god julestemning den 10. december kl. 16.00 – 18.00

Vi synger julen ind, klipper julestjerner og kommer i grangivelig god julestemning den 10. december kl. 16.00 – 18.00

Kom i grangod julestemning med julesange, juleklip, ideer til at pifte julemaden op med gran, og stjernestunder. Frivilligcenter Rudersdal inviterer til julekomsammen i samarbejde med Birkerød Brass Quintet, Pilekoret, Skovfit.dk / KulNaturforeningen Skodsborg, Nærum Lokalteater og Mariehøjkoret.

Undervejs får du smagsprøver på julethe fra skoven og vi klipper julepynt og byder på julesmåkager og kaffe.

16.00                 Frivilligcentret byder velkommen

16.10                 Birkerød Brass Quintet

16.30                 Pilekoret – et kor for mennesker ramt af Parkinson og deres pårørende optræder med nogle af julens klassiske sange

16.50                 Nærum Lokalteater optræder med små muntre indslag

17.10                 Grangivelig jul – Jeanett Debb giver grangode sunde tips til at pifte julemaden op byder på grankogletræning og smagsprøver på julethe

17.30                 Christmas Carrols med Mariehøjkoret

17.50                 Tak for i dag

Mulighed for at købe drikkevarer og burgere i Caféen.

Tid: Tirsdag den 10. december kl. 16.00 – 18.00

Sted: Café Kultur, Kulturcenter Mariehøj, Øverødvej 246, 2840 Holte

Tilmeld dig via NemTilmeld HER

sammenomjuleglæden stjerner2

Fællesskab , Kultur

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1660
  • Uddrag fra artiklens fulde tekst.: Vil du vide mere om demenssygdomme, symptomer og kommunikation med demensramte? Og vil du gerne have konkrete redskaber til samværet med en, der har en demenssygdom?
  • Datoen for arrangementet: 8. okt. 22. okt. 5. nov. 2024

Gratis kursusforløb om demenssygdommen, hverdagens kommunikation og jura starter den 8. oktober kl. 17 - 19

Vil du vide mere om demenssygdomme, symptomer og kommunikation med demensramte? Og vil du gerne have konkrete redskaber til samværet med en, der har en demenssygdom?

Så kom til gratis demenskursus tre eftermiddage i efteråret. Første gang om demenssygdommen, anden gang om hverdagen og kommunikationen og tredje gang om jura. Der er tale om et samlet forløb, så det er en fordel at deltage alle dage.

Oplægsholder er demenskoordinator i Rudersdal Kommune, Charlotte Rugh Undervejs er der mulighed for at stille spørgsmål og dele erfaringer.

Frivilligcentret deltager også, og fortæller om de tilbud, der findes i foreningslivet og muligheden for aflastning som pårørende.

Datoer: Den 8. oktober, 22. oktober og 5. november klokken 17 - 19 i lokale 202 Frivilligcenter Rudersdal, Storm P området, Øverødvej 246 A, 2840 Holte.

Tilmelding via NemTilmeld.

Du kan også skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ringe på telefon 45 89 00 56 mandag - torsdag kl. 10 - 15.

Demens

  • Oprettet den .
  • Sidst opdateret den .
  • Læst: 1815