Tak for en varm og festlig reception!

Torsdag den 15. maj markerede vi formandsskiftet i Frivilligcenter Rudersdal med en festlig reception på Café BIC – Det Grønne Fællesskab
Mange dukkede op for at tage del i fejringen, hvor vi sagde hjerteligt tak til Preben Etwil, som har været vores engagerede og synlige formand i fire år. Vi bød samtidig varmt velkommen til Henrik Hjortdal, som trådte frem med både energi, eftertænksomhed og klare prioriteringer.
Hyldest
Preben blev hyldet med ord, sang, gaver og smil – og heldigvis bliver han i bestyrelsen!
Leder af Frivilligcentret, Lisbeth Eckhardt, takkede Preben med ordene:
“Du ville åbne Frivilligcentret endnu mere op, styrke fællesskabet og række ud til nye grupper. Og det er lykkedes. Du har ledt bestyrelsen med varme og humor, sat retning, talt om det, der betyder noget – og fået latteren frem, også når det var tungt. Og så er du jo også vores husfotograf!”
Knud Skadborg, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, tilføjede:
“Du har vist, at du ser mennesker, og du har både social indignation og masser af humor.”
Han glædede sig samtidig over samarbejdet med Frivilligcentrets nye formand:
“Henrik Hjortdal er en videbegærlig, engageret og velforberedt mødedeltager, som allerede har sat spor med forslag om en ny civilsamfundsstrategi.”
Hjertebarn
Preben sagde blandt andet i sin tale:
“Frivilligcentret har været mit hjertebarn i fire år. Jeg har aldrig truet med at gå. Jeg har truet med at blive. Men alting har sin tid. Nye koste fejer bedre – og Henrik har min fulde opbakning.”
Han understregede også behovet for en stærkere og mere stabil finansiering:
“Det er ikke godt at hoppe fra tue til tue fra fondsbevilling til fondsbevilling. Der er brug for en mere stabil finansiering.”
To prioriteringer
Frivilligcentrets nye formand Henrik Hjortdal glæder sig til at udfylde hvervet:
“Som formand vil jeg prioritere to opgaver det første år: For det første at styrke dialogen med kommunen om, hvordan civilsamfundet – altså foreninger og frivillige – kan være med til at løfte vores fælles velfærd. Hvilke opgaver er relevante? Hvilke rammer og ressourcer kræver det? Vi taler f.eks. om skolevægring, ensomhed og pårørende.”
“For det andet skal vi have en mere robust økonomi. Vi halser for meget rundt efter fondsmidler. Der skal være en solid basis, så uforudsete hændelser kan tackles, og vi kan sikre bedre planlægning og kontinuitet.”
Strategi for civilsamfund
Henrik pegede også på, at behovet for frivillighed er stigende, og at kommunen er på vej med en ny civilsamfundsstrategi. Han bad medlemmer og samarbejdspartnere om at komme med indspil til fremtidens frivillighed:
“Vi vil meget gerne have jeres input til, hvor vi skal sætte ind – se postkortene og kom med jeres idéer!”
Og det var der flere der gjorde. Blandt ønsker på postkortene var:
– Et ønske om at skabe en spirituel gruppe, som også mediterer sammen
– Et ønske om at række ud til de stille og mere indadvendte frivillige, som også har meget at give
– Et ønske om, at kommunen får en frivilligkonsulent, som Frivilligcentret kan samarbejde med
Tak for jeres bidrag – og bliv endelig ved!
I er mere end velkomne til fortsat at sende idéer, forslag og ønsker til bestyrelsen. Vi tager det hele med i det videre arbejde.
Vi glæder os til alt det nye, vi skal skabe sammen.
Se også
Seneste nyheder