Nyheder

Mød Morten - frivillig i PEERS

Mød Morten - frivillig i PEERS

                    Kort om mig. Mit navn er...

Vil du med i det frivillige fællesskab?

Vil du med i det frivillige fællesskab?

  Frivilligcentret og foreningerne inviterer alle indenfor i vores stand i bibliotekets...

Teenagere og seniorer er nu dem, som laver mest frivilligt arbejde

Teenagere og seniorer er nu dem, som laver mest frivilligt arbejde

Global Contact, som er Mellemfolkeligt Samvirkes frivillig program i udlandet, har indsamlet data...

5 spørgsmål til koordinatoren af Birkerød Kulturnat

5 spørgsmål til koordinatoren af Birkerød Kulturnat

Programmet for Birkerød Kulturnat er netop udkommet med mere end 73 gratis arrangementer den 13...

Invitation: Kom videre mand - nyt kursusforløb

Invitation: Kom videre mand - nyt kursusforløb

Kom Videre Mand er et gratis tilbud for mænd, der står overfor en forandring og gerne vil videre....

 • Mød Morten - frivillig i PEERS

  Mød Morten - frivillig i PEERS

 • Vil du med i det frivillige fællesskab?

  Vil du med i det frivillige fællesskab?

 • Teenagere og seniorer er nu dem, som laver mest frivilligt arbejde

  Teenagere og seniorer er nu dem, som laver mest frivilligt arbejde

 • 5 spørgsmål til koordinatoren af Birkerød Kulturnat

  5 spørgsmål til koordinatoren af Birkerød Kulturnat

 • Invitation: Kom videre mand - nyt kursusforløb

  Invitation: Kom videre mand - nyt kursusforløb

Frivilligcentret har valgt ny bestyrelse

Bestyrelsen

Frivilligcenter Rudersdals nye bestyrelse fra venstre: Annette Marschal Wedel-Heinen, Erik Kristiansen, Røde Kors (næstformand), Søren Grotum, Danske Handicaporganisationer (formand), Morten Gade, Børn i Birkerød, Kurt Nielsen, Dansk Blindesamfund, Anne Sofie Kvist, Rudersdal Bevægelsesakademi, Jack Otto Kristensen, Kulturparaplyen, Lene Stener, personligt medlem (kasserer), Per T Christensen fra Ældresagen.

En ny bredt sammensat bestyrelse er valgt til at lede Frivilligcenter Rudersdal gennem et nyt år på generalforsamlingen den 10. marts.

- Vi har fået en rigtig god bestyrelse, der repræsenterer lokalmiljøet flot. Vi har traditionelt været meget stærke på det sociale område. Derfor er det en ekstra stor fornøjelse at byde nye bestyrelsesmedlemmer velkommen, som kan tilføre kompetencer og erfaring med børn, familier, idræt og kultur, siger Søren Grotum, der er valgt og siden konstitueret som formand for ottende gang.

Velkommen til fire nye bestyrelsesmedlemmer

I alt fire nye medlemmer er valgt til bestyrelsen. De nye kandidater er Anne Sofie Kvist, der er nyuddannet læge og kommer med mange års erfaring med frivilligt arbejde med børn og idræt fra Rudersdals Bevægelsesakademi og Per T. Christensen, som er næstformand i Ældresagen med særligt speciale i IT. To nye suppleanter er valgt, nemlig Morten Gade, som kommer med erfaring i at drive det digitale netværk på facebook ’Børn i Birkerød’ og også kan tilføre viden om kommunikation og digitale medier. Jack Otto Kristensen tilfører bred viden om kulturlivet i Rudersdal fra mange år i Kulturparaplyen.

Fem medlemmer fortsætter i bestyrelsen. Det drejer sig om Søren Grotum, Danske Handicaporganisationer som igen er blevet formand. Erik Kristiansen, Røde Kors, der er næstformand og Lene Stener, som foreningens kasserer. Annette Marschal Wedel-Heinen fra Breeltparkens Venner og Kurt Nielsen, Dansk Blindesamfund, fortsætter som bestyrelsesmedlemmer.

Farvel og tak til Jørgen Rassing

Søren Grotum brugte generalforsamlingen som anledning til at takke Jørgen Rassing, som udtrådte af bestyrelsen.

 • Det har været en meget stor fornøjelse at arbejde sammen med Jørgen Rassing, som altid bidrager konstruktivt til udviklingen i foreningen. Han har være en del af Frivilligcentrets bestyrelse gennem 6 år, og vi har især haft stor glæde af hans store musikalitet. Han har bl.a. været drivkraft bag FREDAGSMATINE, som samler 60-70 personer 6 gange årlig til musikalsk underholdning af frivillige amatørmusikere, og der er rigtigt mange foreninger, der har haft glæde af, at han så generøst har stillet op som frivillig amatørpianist til Gæt og Syng, Rønnebærhus, Frydenholm og Lions Park i både Søllerød og Birkerød og på Mændenes Sundhedsdag.

Flere med i 2019

Bestyrelsen vil i det kommende år arbejde videre med strategi- og handlingsplan for året. Her er det en særlig høj prioritet at få flere med i det frivillige arbejde, synliggøre mennesker og aktiviteter og skabe stærkere netværk på tværs af de 76 foreninger, der er en del af Frivilligcentret.

I 2019 kommer der også en række nye selvhjælpsgrupper, hvor mennesker hjælper mennesker med at styrke egne ressourcer og komme gennem livets svære overgange. Efter sommerferien kommer der en gruppe for pårørende til kronisk syge, mandegruppe og sorggruppe som supplement til den gruppe, som allerede eksisterer for psykisk sårbare. Læs mere om frivilligcentret og se, hvordan du selv kan komme i gang som frivillig på www.frivilligcentret.dk