Nyheder

Corona-krisen forstærker både ensomhed og samfundssind

Corona-krisen forstærker både ensomhed og samfundssind

Coronaen har berørt vores liv og vores fællesskaber med alt fra afstand og afsavn til...

God sommer

God sommer

Frivilligcentrets sekretariat ønsker jer alle en god sommer. Vi holder ferielukket fra 13. juli...

Fortalere for handicappede - ny lille film

Fortalere for handicappede - ny lille film

  Per Baar Kæseler og Kurt Nielsen taler de handicappedes sag. De er medlemmer af...

Nyt seniorfællesskab skudt i gang i Birkerød med solskin og højt humør

Nyt seniorfællesskab skudt i gang i Birkerød med solskin og højt humør

       Coronakrisen har medført, at mange seniorer i lang tid har isoleret...

Invitation til kursusrække: LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende

Invitation til kursusrække: LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende

       Få hjælp til at passe på dig selv, mens du passer på dine nærmeste med...

 • Corona-krisen forstærker både ensomhed og samfundssind

  Corona-krisen forstærker både ensomhed og samfundssind

 • God sommer

  God sommer

 • Fortalere for handicappede - ny lille film

  Fortalere for handicappede - ny lille film

 • Nyt seniorfællesskab skudt i gang i Birkerød med solskin og højt humør

  Nyt seniorfællesskab skudt i gang i Birkerød med solskin og højt humør

 • Invitation til kursusrække: LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende

  Invitation til kursusrække: LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende

Invitation til SORGGRUPPE

            Sorggruppe hjemmeside

Sorggruppeforløb er for dig, der har mistet en kær, og som savner et sted at dele dine sorger og bekymringer og alt det, der tynger efter et dødsfald.

Har du mistet en, der stod dig nært, og føler du dig alene med sorgen? Når en person, vi holder af, dør, kan det være svært at rumme tabet og forstå alle de svære følelser og tanker eller finde mening i livet. Hvis du har lyst til at tale med andre, som også er ramt af sorg, så er sorggruppen måske noget for dig.

Når en person, vi holder af, dør, kan det være svært at rumme tabet og finde mening i alle de svære følelser og tanker. Sorgen er forbundet til det menneske, vi har mistet og savner. Men sorgen handler også om, at hverdagen og livet ændrer sig, og det kan være svært at forestille sig, at livet går videre. Sorg er ikke noget, vi skal over eller en følelse, der kan fjernes. Det er ikke en sygdom, der skal kureres eller et problem, der skal fixes. Sorg er lige så naturlig en del af vores liv, som kærlighed er. Men sorgen skal være til at bære, så vi kan leve videre og finde glæde og mening i livet igen.

Som efterladt har du måske oplevet følelser som vrede, længsel, søvnproblemer, tristhed, følelse af meningsløshed, irrationelle følelser, skyld og meget mere. Alle følelser er helt naturlige og enhver sorg er sin egen, og vi har forskellige måder at tackle udfordringerne.

I selvhjælpsgruppen mødes du med andre, som har mistet et nærtstående menneske, og her kan deltagerne dele erfaringer, lytte og støtte hinanden i et guidet forløb.

Hvem kan deltage?

Sorggruppen er for voksne, der har mistet en ægtefælle eller en partner, forældre, søskende, børn eller nære relationer. Du deltager i et fortroligt forum med 6-10 deltagere.

Hvad sker der?

Sorggruppen er en netværksgruppe, hvor deltagerne støtter hinanden - menneske til menneske. Gruppen tilbyder et rum til eftertanke, forståelse og omsorg, men der er ikke tale om terapi. Sorggruppen er et tilbud om et fællesskab, der kan mindske oplevelsen af sorgens ensomhed og er et sted, hvor du kan tale med andre, som også har prøvet at miste. Her er plads til at tale om det, der er svært og om alle de dejlige minder. Her er rum for både smil og tårer.

Undervejs i forløbet sætter vi blandt andet fokus på:

- Den første tid, herunder sorgens anatomi

- Hvordan og hvor meget taler man om sin sorg?

- Hverdagen med arbejde

- Den nye tid

Hvem leder gruppen?

Gruppen sættes i gang af Mette og Marie-Louise, som begge har oplevet tab og savn. Sammen har de skrevet den roste bog ”Dus Med Døden”. Læs mere om sorggruppelederne på www.dusmeddøden.dk.

Hvor og hvornår?

Sorggruppen starter torsdag den 12. september og fortsætter hver anden torsdag i ulige uger 6 uger frem til 28. november, hvorefter gruppelederne trækker sig tilbage og medlemmerne har mulighed for at fortsætte selvhjælpsgruppen på egen hånd. Vi mødes i Frivilligcenter Rudersdal. Mødetid: 17–19.

Informatíon og tilmelding

Det er gratis at deltage i forløbet.

Hvis du mener, det er noget for dig, så er du velkommen til at tilmelde dig til info@frivilligcentret,dk. Du vil derefter blive kontaktet af en af de to ledere af sorggruppen for en indledende samtale af 5-10 minutter.

Hvis du gerne vil vide mere, inden du tilmelder dig, har du også mulighed for at deltage uforpligtende i et informationsmøde, hvor du kan møde lederne af sorggruppen og tale med dem om forløbet. Informationsmøde foregår den 28. august fra kl. 19–21. Tilmeld dig hos Frivilligcenter Rudersdal på info@frivilligcentret.dk eller på telefon4589 0056.