Nyheder

Invitation til Juleaftenfest

Invitation til Juleaftenfest

                           ...

Goddag og Farvel og tak

Goddag og Farvel og tak

         Lissi               ...

Velkommen til Marina

Velkommen til Marina

                           ...

Blixen Klubben - ny film

Blixen Klubben - ny film

Hvorfor vælger hundredevis af kvinder at være med i Blixen Klub Rudersdal? Det svarer flere af...

Vores lokalavis - Temamøde onsdag den 20. november 16.30 – 18.00

Vores lokalavis - Temamøde onsdag den 20. november 16.30 – 18.00

Mød redaktionen bag Rudersdal Avis - Temamøde onsdag den 20. november 16.30 – 18.00 Hvad er en...

 • Invitation til Juleaftenfest

  Invitation til Juleaftenfest

 • Goddag og Farvel og tak

  Goddag og Farvel og tak

 • Velkommen til Marina

  Velkommen til Marina

 • Blixen Klubben - ny film

  Blixen Klubben - ny film

 • Vores lokalavis - Temamøde onsdag den 20. november 16.30 – 18.00

  Vores lokalavis - Temamøde onsdag den 20. november 16.30 – 18.00

Invitation til kursus: Håb og motivation, hjælp mennesker med at få mere mod på livet

                     hb

Kursus om håb og motivation – dvs. om, hvordan vi som mennesker udvikler et lyst syn på fremtiden og mobiliserer kræfter til at forfølge vores håb. Kurset, som er målrettet frivillige i det frivillige sociale arbejde, giver over to dage ny viden og relevante værktøjer fra positiv psykologi, som kan bruges i arbejdet med at hjælpe udsatte mennesker med at udvikle håb, som giver mod til at handle.

Tid: Den 3. og 4. oktober fra 10.00 – 16.00. Vi serverer kaffe, the, vand og let forplejning. Der er mulighed for at spise medbragt frokost eller købe et måltid for 40 kr. i kantinen.

Sted: Frivilligcenter Rudersdal, lokale 202, Øverødvej 246 B, 2840 Holte.

Tilmelding: Inden den 6. september til lisbeth@frivilligcentret.dkBemærk! Der kan være max 20 deltagere på dette lokale kursus.

Kurset er etableret i et samarbejde mellem Frivilligcenter Rudersdal, Frivilligcenter Hørsholm og foreningen PEERS. 

Når man som frivillig møder brugere og udsatte mennesker, som har mistet modet, vil man naturligvis gerne hjælpe dem. Men hvordan giver man mennesker, der har mistet modet, håb og motiverer dem til at handle anderledes? Det er en krævende hjælpeopgave, som forudsætter, at frivillige har den rigtige viden og de relevante værktøjer til at begå sig på feltet.

På dette lokale kursus præsenteres viden om håb og positiv motivation, som handler om menneskers syn på fremtiden og deres gåpåmod. Kurset giver en grundig indføring i begreberne samt værktøjer til at udvikle håb og motivation hos udsatte og mennesker, der har mistet modet. På kurset afsættes også tid til at øve og træne brugen af værktøjerne, og deltagerne diskuterer erfaringer og eksempler fra deres eget frivillige sociale arbejde.

Hvem henvender kurset sig til?

Kurset er målrettet frivillige i foreninger, frivilligcentre, frivillige organisationer og initiativer, som udfører frivilligt socialt arbejde. Deltagerne har brugerkontakt, og

møder ind imellem modløse og demotiverede mennesker, som har brug for hjælp til at få mere mod på livet. Kurset kræver ingen særlige forudsætninger, men det er vigtigt, at deltagerne forbereder sig og deltager aktivt i øvelser og diskussioner.

Varighed og form:

Kurset afholdes over to sammenhængende dage og er tilrettelagt med en blanding af oplæg fra underviser, praktiske øvelser, fælles drøftelser og erfaringsudveksling. Undervejs vises nogle få korte videoklip på engelsk. Underviser forklarer og kommenterer videoerne på dansk, så deltagerne behøver ikke at være gode til engelsk for at kunne følge med.

Kursusindhold:

Kurset giver viden og værktøjer til at hjælpe foreningens brugere med at skabe håb og motivation. Deltagerne på kurset arbejder med konkrete redskaber og sætter erfaringer og eksempler fra deres frivillige arbejde i spil. De får nye kompetencer, de kan bruge til at begå sig på feltet. Kurset bygger på forskning og redskaber fra positiv psykologi.

Efter kurset kan deltagerne besvare spørgsmålene:

 • Hvorfor er håb og motivation relevant i det frivillige sociale arbejde?
 • Hvad bør man som frivillig vide om håb og positiv motivation?
 • Hvordan kan man anvende kursets viden og værktøjer til at hjælpe foreningens brugere med at få mere mod på livet?

Vi anbefaler, at deltagerne efter kurset sætter tid af til at afprøve de værktøjer, som de bliver præsenteret for på dagen. Det er med til at sikre deltagerne et større udbytte af kurset.

Supplerende viden om håb og motivation af brugerne:

Underviser:

Ebbe Lavendt

Ebbe Lavendt er autoriseret psykolog og leder af Center for Positiv Psykologi og har stor erfaring som psykolog, underviser, supervisor, rådgiver, coach og terapeut. Ebbe har blandt andet arbejdet med hjemløse i herberget Skiftesporet og er i øvrigt tilknyttet Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet. Som den eneste danske psykolog har han gennemført uddannelsen Master of Applied Positive Psychology.