Skip to main content

Tak for en god generalforsamling

Generalforsamling Oplæg Artikel Nyhed 2024

Vi er så taknemmelige for den store opbakning til frivilligcentrets generalforsamling, hvor vi var knap 50 samlet for at gøre status for året og sætte præg på det nye år.

Vi er så taknemmelige for den store tilslutning til årets generalforsamling i Frivilligcentret. Det gjorde det til en vigtig, festlig og hyggelig dag, hvor vi fik gjort status for året og samlet ideer til indsatsen i 2024.

Særlig tak til Bent Mariager fra Grønne Nabofællesskaber - Danmark, der kom med et stort grønt hjerte og masser af ideer til at sætte fart på den grønne omstilling.

Tak for musik og fællessang til Birgitte Jacobsen.

Læs højdepunkter fra oplæg om de grønne naboskaber ’Fra sofa til praktivist’ https://frivilligcentret.dk/?view=article&id=1479:fra-sofa-til-praktivist&catid=52

Generalforsamling Fællessang Artikel Nyhed

Status og planer
Frivilligcentrets formand Preben Etwil aflagde beretningen og kasserer Lene Stener fremlagde regnskab og budget.

Se årsberetning, revideret årsregnskab og ledelsesberetning https://frivilligcentret.dk/frivilligcentret/bestyrelse/generalforsamling.html

Nye vedtægter
Generalforsamlingen tilsluttede sig bestyrelsens forslag til forny vedtægter. Formålet er at skabe overensstemmelse mellem vedtægterne og frivilligcentrets mission, vision og strategi og den kvalitetsmodel, som alle følger. Desuden ønskede bestyrelsen at indføre virksomhedsmedlemsskaber og bane vejen for at involvere virksomhederne i det frivillige miljø. Medlemmerne gav opbakning til det hele og det nye virksomhedskontingent blev fastlagt til 500 kroner.

Se vedtægter her https://frivilligcentret.dk/hvem-er-vi/vedtaegter.html

Nyvalgt bestyrelse
Tusind tak til bestyrelsen der har brugt tid og kræfter på at udvikle det frivillige miljø.

Preben Etwil er heldigvis klar til et år mere som formand, Nada Naanaah fortsætter som næstformand og Lene Juhl Stener som kasserer sammen med bestyrelsesmedlemmerne Jack Otto Kristensen, Anette Buus Rosholm, Lone Sandberg, Katrin Lilja-Schaap.

I år har vi sagt farvel og tusind tak for indsatsen til Per T Christensen og Mette Langkjær, Men vi fortsætter samspillet på nye måder.

Generalforsamling Bestyrelsen Artikel Nyhed 2024

2 nye bestyrelsesmedlemmer
Også varmt velkommen i bestyrelsen til to nyvalgte bestyrelsesmedlemmer Pernille Casparsen og Henrik Hjortdal.

Pernille Casparsen er stifter og formand for foreningen Heart2Heart. Pernille kommer med mange års erfaring med frivilligt socialt arbejde for nogle af de mest udsatte og lige så mange års erfaring i at involvere private virksomheder i projekter og partnerskaber til gavn for de mest trængte. Hun er selvstændig med egen virksomhed og rådgiver om domæner og IT.

I Frivilligcentret vil hun især bidrage med at udvikle partnerskaber og involvere virksomhederne i det frivillige miljø. Læs mere om Pernille i artiklen her. https://frivilligcentret.dk/aktiviteter/nyheder.html?view=article&id=1405&catid=75

Henrik Hjortdal der har mange års erfaring med ledelse, lokalpolitik og frivilligt engagement. Han cand. scient. pol og var embedsmand fra 1977-2015 og projektleder i Forum for Fremtidens Offentlige Styring og Ledelse på CBS og Københavns Universitet fra 2008-2023. Henrik er engageret medlem af Andelsboligforeningen Bofællesskabet Andedammen, Aktive Birkerød Seniorer og Danmarks Naturfredningsforening, Frivilligcentret mfl. Tidligere har han været aktiv i bl.a. Lokallisten, Skjold Fodbold, Vildere Rudersdal og Alternativet.  I Frivilligcentret vil han bidrage til at rammer og vilkår for det frivillige arbejde for fælllesskabet forbedres. Han vil også gerne medvirke til at undersøge om og hvordan foreninger og enkeltpersoner på frivillig basis kan medvirke til at forbedre kommunens og selvejende institutioners tilbud til borgerne.

Generalforsamling Henrik Hjortdal Artikel Nyhed     Generalforsamling Pernille Casparsen Artikel Nyhed

 

Debat om årets indsats
Sidst på dagen blev alle deltagere taget med på råd i gruppearbejde om fremtidige mål og hvordan vi prioriterer opgaverne i det frivillige miljø i 2024. Der var forslag om alt fra forenings-dating til at gå nye veje i at bekæmpe ensomhed, bygge bro mellem generationer og lade garvede foreninger være mentorer for nye foreninger og hjælpe dem i gang med administration. Flere pegede på fællesskab mellem foreningerne på store forlkearrangementer som Birkerød Kulturdag, Folkemødedag, Holtedagen m.v. Andre var optaget af at huske de IKKE digitale brugere og medlemmer.

Generalforsamling Oplæg 2 Artikel Nyhed

Mere information
Se mere fra generalforsamlingen her https://frivilligcentret.dk/frivilligcentret/bestyrelse/generalforsamling.html

Referatet af Frivilligcentrets Generalforsamling den 18. april
Revideret Årsregnskab for 2023
Ledelsesberetning for 2023
Budget for 2024 her

Årsberetning for 2023 https://frivilligcentret.dk/?view=article&id=1467:arsberetning-2023&catid=52

 


Antal visninger 184