Skip to main content

Familiecafé for handicapfamilier

Er du forælder til et barn, en ung eller en voksen med udviklingshandicap? Så er du velkommen alene eller sammen med dit barn, når Forældreforeningen i Rudersdal holder åben familiecafé - næste gang meldes ud her på hjemmesiden.

Forældre og pårørende til børn, unge og voksne med udviklingshandicap lever ofte i en ganske anden hverdag med store og helt anderledes problematikker end i andre familier. Livet ændrer sig radikalt den dag man får et handicappet barn – på ondt og på godt.

Forældreforeningen for forældre med børn, unge og voksne børn med udviklingshandicap ved af egen erfaring, at forældre kan føle sig alene og magtesløse, når de står overfor den store og livslange opgave. Det gælder hele vejen op gennem barnets opvækst og senere hen, når barnet er blevet voksent og myndigt. Forældre vil altid være der som bagstopper og stille op, når der opstår problemer. Ikke fordi man ikke vil give slip på sit barn. Men fordi der ikke er andre til at tage over. Ansvaret bliver ved med at ligge hos forældrene.

Livet med udviklingshandicappede kan have store konsekvenser for familielivet f.eks. går mange ægteskaber i stykker ligesom det kan have store omkostninger for søskende.  Forældreforeningen kender disse problematikker og det er baggrunden for at invitere til ”Åben familiecafé”, hvor der er plads til en snak med ligesindede og hvor forældre fra foreningen vil være til stede og klar til at dele deres egne erfaringer.

”I Forældreforeningen kender vi den store betydning af at kunne vende tanker med ligesindede, som er helt forskelligt fra at snakke med venner, kolleger og den øvrige familie. I samværet med andre handicapfamilier møder vi lige fra starten en dyb og erfaringsbaseret forståelse. Handicapfamilier er naturligvis forskellige og står forskellige steder i tilværelsen. Det gode ved forskelligheden er, at vi kan støtte og styrke hinanden ved at dele vore dyrekøbte erfaringer og med tiden er mange af vores børn også blevet venner.”

Hvem?

Du er velkommen alene eller sammen med dit barn og din familie. I Cafeen møder du andre familier med børn med udviklingshandicap. Det kan være fysiske og psykiske funktionsnedsættelser i form af forskellige udviklingshandicap såsom udviklingshæmning, autisme, ADHD, forskellige syndromer, fysiske handicap, epilepsi, spasticitet mm. med alt hvad dette medfører.

Hvad sker der?

Kom som du er. Det er uformelt og helt uforpligtende at møde til en hyggelig cafe og en snak med ligesindede. Der vil altid være flere forældre fra foreningen til stede.  

Vi taler om alt det, der ligger os på sinde. Det kan være familielivet med et handicappet barn, legekammerater, familiebesøg, daginstitutionsvalg, opdragelse, skolevalg, børnefødselsdage, måltider, læge og tandlægebesøg, aflastning, boligvalg til den voksne handicappede med meget mere og ikke mindst ”fremtiden”. Hvad sker der den dag forældrene ikke er her mere?

Der er plads til børn, der kan male, tegne eller spille og hygge sig med hinanden og deres voksne. Tag gerne selv iPad eller andet med som dit barn kan lide at beskæftige sig med.

Der er kaffe, the, juice og saft. Når sulten melder sig, sender vi en stafet afsted efter et måltid mad.

Hvor og hvornår?

I sæsonen 2024 holdes Åben familiecafé på følgende onsdage:

Næste dato udmeldes senere. Alle dage fra kl. 16.00 – 19.00.  

Du behøver ikke at tilmelde dig.

Caféen foregår i Frivilligcenter Rudersdal, Øverødvej 246 A, Holte 

”Børnene” i Forældreforeningen i Rudersdal

  • ’Børnene’ i Forældreforeningen i Rudersdal er en gruppe af børn, unge og voksne med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser i form af forskellige udviklingshandicap såsom udviklingshæmning, autisme, ADHD, forskellige syndromer, fysiske handicap, epilepsi, spasticitet mm. med alt hvad dette medfører.
  • De har ofte svært ved at tage initiativer og sætte sig selv i gang og er meget afhængige af andres hjælp på dette område.
  • Fælles for dem er, at de har et stort behov for struktur, forudsigelighed og mange gentagelser. Det tager vi selvfølgelig hensyn til, når vi planlægger vores aktiviteter.
  • Mange kan ikke færdes på egen hånd og har ledsageordninger. De, der er voksne og flyttet hjemmefra, bor i bofællesskaber, oftest med døgndækning. De er også her afhængige af hjælp til de daglige gøremål.
  • Som følge af de fysiske og psykiske funktionsnedsættelser kan det være svært at få – og mødes med kammerater.

 



Antal visninger 2096

Seneste artikler

Pop Up Gratis Loppemarked

Frivillige foreninger har leveret tre busser i Ukraine fyldt med nødhjælp

Stil ind på en grønnere fremtid