Sammen om stress
Mandage kl. 15.30 - 17.30, starter igen op i 2024
Forløbet er for dig, der oplever en hverdag med stress, og som savner et sted at dele erfaringer om alt det, der er blevet svært. I et fortroligt rum kan du sammen med andre stressramte reflektere over egne og andres oplevelser, tanker og følelser og forhåbentlig finde inspiration til at tage de næste skridt videre.
Langvarig stress kan sætte sig i både krop og sind. Det viser sig ved symptomer som udbrændthed, søvnproblemer, humørsvingninger, træthed, svigtende koncentration og hukommelse, irritabilitet, angst, tristhed og dårligt humør. Ofte vil stress også lede til ændrede vaner med hensyn til kost og stimulanser og overdreven eller nedsat fysisk aktivitet. Over tid kan varig stresspåvirkning skabe sygdomstilstande i kroppen samt forandringer i hjernens struktur, der gør det svært at ”rejse sig” igen. Det er derfor vigtigt at blive klogere på sig selv og egen situation samt at erhverve sig redskaber og teknikker til selvhjælp.
Indhold
Du bliver en del af et fortroligt rum, hvor du trygt kan dele dine erfaringer med ligesindede. Her er der plads til at tale om alt det der trykker og om erfaringer med at overkomme hverdagen med stress. Selv om vores livserfaringer, forudsætninger og hverdagssituationer kan være vidt forskellige, har vi erfaring for at man i en gruppe kan spejle sig i de andres fortællinger og få nye perspektiver og ny inspiration med hjem. Gruppen faciliteres ud fra princippet selvhjælp, hvor alle deltager frivilligt med udgangspunkt i egen motivation for forandring. Alle får mulighed for at tale og blive hørt, når vi deler tanker, oplevelser og erfaringer med mennesker der forstår.
Gruppeleder
Gruppen ledes af Sidsel Norman Væhrens, der er uddannet i selvhjælp og samtaleteknikker hos Frivilligcentre og Selvhjælp i Danmark. Sidsel trækker også på erfaringer med mindfullness. Hun har i mange år som underviser, terapeut og projektleder været vant til at guide folk igennem refleksive og udviklende processer. Hun er uddannet cand.pæd. i pædagogisk psykologi og er derudover psykomotoriker og mindfulness-instruktør.
Hvem kan deltage?
Gruppen er for dig, der lever med stress og er klar til at dele erfaringer med andre. Vi bliver maks. 8 deltagere.
Tid & sted
Gruppeforløbet er gratis og strækker sig over 6 mandage i Frivilligcentret, lokale 202, Øverødvej 246 A, 2840 Holte. (Datoer kommer senere)
Tilmelding
Gruppeforløb: Tilmeld
Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Nyhedsbrev - Frivilligcenter Rudersdal (frivilligcentret.dk)
Seneste artikler

Foreninger og pårørende ønsker bedre vilkår

Flere mænd i Fællesskaber
